måndag 31 oktober 2011

Bläckfisksallad


ör att orka med våfflor till efterrätt får man ta något lite lättare före. Soppa är ju alltid trevligt men just nu har jag fått en hang up på bläckfisk. Jag älskar den sega lite gummiaktiga konsistensen. Här har jag gjort en sallad med stekt bläckfisk och frisk citronsmak.
Sallad för 2 personer
200 g liten bläckfisk (jag hittade ett paket på 200 g i frysdisken på ICA från Polar seafood för 29 kr)
Rivet skal från 1/2 citron
2 finhackade sadellfiléer (du kan hoppa över dessa, uteslut eller minska på saltet 0m du har i dem)
10 skivade svarta oliver
3 finstrimlade soltorkade tomater
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk havssalt
1 nypa stark paprika pulver
1 dryg msk olivolja
Dela bläckfikarna i två bitar (jag skar av benen). blanda övriga ingredienser i en skål och lägg ner bläckfisken låt stå någon timme eller över dagen.
Fördela salladsblad på två tallrikar, jag tog lite ruccola, tatsoisallad och några spenatblad som fanns kvar från helgen. Pressa citron och blanda med två msk olivolja, ringla över salladen. Stek bläckfisken ett par minuter på hör värma, blanda ner lite finhackad blad persilja precis innan du fördelar dem över salladen. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar