måndag 31 oktober 2011

Musslor med cider och rökt sidfläsk

Nu i helgen ska vi koka musslor. Det är rena miljöaktviteten till skilland från att äta den fisk och skaldjur som håller på att fiskas ut. Musslorna odlas och är dessutom havets renhållare så att övergödningseffekterna minskar. Här kommer mitt favorit recept om man vill ha en lite matigare musselsoppa:
1 kg blå musslor, skrubbade och rensa bort de som är trasiga eller inte slutna
2 hg rökt sidfläsk i tärningar
1 burk kronätskockshjärtan skurna i kvartar
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor, skivade
3 msk olivolja
1 flaska torr fransk cider
5 dl fiskbuljong
Grovhackad bladpersilja
salt och svartpeppar efter smak
Fräs fläsk, lök och vitlök i olivoljan, slå i kronärtskockor och vätskan. Koka musslorna i ca 5 minuter till de öppnat sig, rensa bort de som inte öppnar sig. Strö över persiljan och servera med ett gott bröd och aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar