måndag 31 oktober 2011

Tapenadespäckad- saltinbakad kalvstek med tonfiskssås - italiensk meny


Denna rätt låter och smakar som om den vore betydligt knepigare att laga än vad den egentligen är. Mina kollegor som jag bjöd på denna middag efterlyser fortfarande receptet. Här kommer det!
2 st kalvstekar på ca 1,2 kg vardera
1 burk färdig tapenade, exemplevis Zetas
5 dl grovt salt
5 dl vetemjöl
3 dl vatten
Blanda samman salt, mjöl och vatten till en deg. Om kalvsetkarna är nätade, vik undan nätet och skär en djup skåra mitt i varje stek. Fyll skåran med tapenade och pilla över nätet igen. Är de inte nätade skär och fyller du skåran och binder ihop stekarna med bindgarn. Baka in dem med saltdegen. Sätt ugnen på 80 grader. Sätt i en köttermometer och ställ in kötter. Efter ca 4 timmar är det klart (termometern visar på en innertemperatur om 72-74 grader). Ta ut köttet och låt svalna. Knacka bort saltskalet. Hit kan förberedas dagen innan men skär upp precis före servering.
Tonfisksås
En klassiker som passar bra både till kalv och kyckling. I den här menyn fungerar den både som sås och dressing till salladen på blodapelsin.
1 burk tonfisk
3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
2 dl majonäs
Kör allt i mixer. Kan förberedas dagen innan.
Jag garnerade kött och sås med stora cocktailkapris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar