måndag 31 oktober 2011

Dim sum, gyoza, dumplings, wonton


Har aldrig riktigt förstått vad som är vad. Men ikväll ska de bakas och ångkokas. Med alla möjliga fyllningar. Nuförtiden köper jag färdigstansad, frusen deg i hos Asian market. Sedan gör vi olika fyllningar efter tycke och smak. Förslag på ingredienser:
Fläskfärs
Krabbkött
Finhackade räkor
Finhackad färsk frusen kokos
Hackade jordnötter
Fisksås
Soja
Muscvadosocker
Chili
Ingefära
Vitlök
Koriander
Rostad lök
Annan lök
Rivet limeskal
...
Ja i princip vad du vill efter tycke och smak. Blanda till färsen. Lägg i degen och tryck till. Ångkoka ca 10 minuter och servera med dippsås av:
Soja
Chiangkiang vinäger
önskad smaksättning (se ovan)
Kul och trevligt fredagspyssel för den som tröttnat på TV4-underhållningen...
Har inte hunnit fota själv än så bilden lånades här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar