måndag 31 oktober 2011

Förrätt i februari


Längtar du som jag efter grönsaker och färska, krispiga smaker? Har du tömt ut wokpåsarnas möjligheter? Jobba på det som finns, citrusfrukterna är fortfarande fina och saftiga och avocadon helt ok om den bara fått mogna sig mjuk och krämig. Till i kväll har har jag komponerat följande lite glamorösa förrätt till min älskade.
Sallad på pomelo och avocado med grillade pilgrimsmusslor (4 personer)
1 pomelo
2 avocado (mogna)
1 granatäpple
Kinesisk gräslök
8 pilgrimsmusslor
Fin balsam eller sherryvinäger
Granatäppeljuice
Lite kallpressad rapsolja
Salt
Kanske en uns chili har inte bestämt mig än...
Skär, filea, kärna ur, skaka, smaka, blanda och toppa med lätt halstrade pilgrimsmusslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar