måndag 31 oktober 2011

Päronstrudel med chokladsås


Med inspiration från ett klassiskt hak i Wien. Restaurangen ligger i ett hus nära Palace d´Luxembourg som ovan nämnda goda vänner bodde i under millenniets inledande år. En av stamgästerna var den närbelägna urmakaren som var lika bred som lång.

½ paket phillodeg
2 päron, skalade och tunt skivade
saft och rivet skal av ½ citron
3 msk råsocker
1 tsk stött kardemumma1
uppvispat ägg att pensla med
Blanda päron, socker, kardemumma och citron i en bunke. Rulla ut phillodegen och täck halva plattan med päron blandningen. Rulla ihop med början i den del som har fyllning. Lägg på en plåt med skarven nedåt. Pensla med ägget och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Chokladsås
1 dl kakao
1 dl vatten
1 dl socker
Koka ihop och servera. För den som har ork kvar, eller uppfyller något av ovanstående kriterier, är det inte helt fel med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar